1- يسخن الفرن على درجة حراره متوسطه 2- تدهن الصينيه بالسمن وترش بملعقة دقيق 3- يوضع البيض مع السكر والزيت و الكريمه والفانيليا فى وعاء ويخفقوا بمضرب البيض حتى ذوبان السكر تماما 4- يقلب الدقيق والكاكاو والنسكافيه والبيكينج بودر فى وعاء آخر 5- يصب الدقيق وباقى المحتويات الجافه على خليط المحتويات السائله ملعقه تلو الاخرى ويقلب بملعقه خشب فى اتجاه واحد حتى التجانس 6- يصب الخليط فى الصينيه ويوضع فى الفرن لمدة 30 - 45 دقيقه مع مراعاة عدم فتح الفرن نهائيا الا بعد النضج لضمان ارتفاع الكيكه ونضجها بالهنا والشفا